Skip to main content

Latihan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 K13 2020 dan Kunci Jawaban


Setelah masuk akhir semester 1 (ganjil), satuan pendidikan akan mulai mengadakan Ujian Akhir Semester (UAS) 1. Atau bisa juga disebut dengan PAS 1.

Maka dari itu, untuk menunjang kebutuhan akan soal latihan UAS/PAS, pada kesempatan kali ini saya akan membagikan contoh soal UAS Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 dan kunci jawaban terbaru untuk tahun pelajaran 2019/2020. 

Bahasa Inggris adalah mata pelajaran wajib untuk semua siswa. Baik sobat berada di jurusan IPA/IPS/Agama/Bahasa. Materi UAS materi Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 2019/2020 biasanya bisa sobat tanyakan langsung kepada pihak guru pengajar yang juga membuat kisi - kisi UAS  Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 tersebut.

Postingan ini hanya ingin sekedar berbagi untuk membantu sobat siswa SMA dalam mendapatkan nilai yang bagus pada mata pelajaran bahasa inggris. Yang mana mapel tersebut membutuhkan hafalan kosa kata yang lumayan banyak serta rumus inggris sedemikian rupa. 

Hasil ujian ini nanti akan berguna buat sobat yang ingin melanjutkan ke pendidikan selanjutnya dengan menggunakan nilai raport, dengan jalur SNMPTN. Jika hasilnya jelek, maka siap - siap gugur saja.

Latihan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 K13 2020 dan Kunci Jawaban

Latihan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1

Jumlah keseluruhan soal UAS Bahasa Inggris kelas 12 semester 1 kurikulum 2013 adalah 20 BUTIR soal pilihan ganda beserta kunci jawaban. Jadi jangan kawatir untuk repot - repot menelitinya.



Agar mudah bagi sobat memilih metode pembelajaran. Admin sudah memberikan opsi dalam bentuk PDF dan soal online yang bisa sobat akses dan download secara gratis di bawah ini. 

Latihan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 K13 2020 dan Kunci Jawaban, DOWNLOAD

Baiklah, langsung saja nih. Berikut ini adalah Latihan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 K13 2020 dan Kunci Jawaban. Selamat mengerjakan...

1. Tina : What’s the problem Rita?
Rita : I forgot where I put the assignment?
Tina : That’s too bad. .... help you find it?
Rita : Yes, please. Thank you.
The correct words to fill in the blank is ....
a. I’d love to …
b. I wonder if I ….
c. Would you like me to ….

d. What can I do to ….
e. I would like to ….
Jawaban : C

2. Gian : I am disappointed with my English score.
Bayu : Why? Is it bad?
Gian : Yes, it is. I think I need an extra class.
Bayu : I think there will be an extra class with Mr. Barnes. Would you like to join?
Gian : Certainly. I will talk to him soon.
The underlined word has a same meaning with ....
a. I’d love to.
b. Thank you.
c. I don’t think so.
d. Unfortunately.
e. That’s impossible.
Jawaban : A

3. One situation that can be considered as good news is….
a. someone is missing in a fores
b. your friend finally graduated
c. motorists broke traffic rules
d. a cyclist got an accident
e. your relative got sick
Jawaban : B

4. In responding to good news, you will likely say….
a. That’s terrible
b. I’m very pleased with it
c. It must have been awful
d. I’m so sorry to hear that
e. I think it can't be helped
Jawaban : B

5. Irna : I just heard about the missing plane in the television.
Darma : That’s terrible. Are there any casualties?
Irna : It is said that it is missing alongside its 45 passengers.
Darma : ....
The word “casualty” can be replaced with….
a. reputable
b. objects
c. victims
d. casual
e. proper
Jawaban : C

6. You are a group work at school and have to work online. Unfortunately the internet connection does not work. However, your laptop detects another available network. You know it is protected and belongs to someone
The message that you might say to him is ....
a. Would you fix my internet connection, please?
b. May I use your internet connection, please?
c. Tell me your connection password!
d. May I use your laptop, please?
e. Give me your laptop.
Jawaban : B

7. You are the captain of the class Science XIIA. Mr. Rahmadi, the science teacher, gave an assignment for your class and the file is on the flash disk. After you copied the assignment, you passed the flash disk to the next class and asked them to return it to teacher's desk at the teacher office.

The best note from the teacher is ....
a. To: Science XIIA. Please copy the file on this flash disk! Would you please give it to Science XIIB when you have finished?
b. To: Science XIIA. Please download the file from the flash disk! Will you please give it to Science XIIB after finish?
c. To: Science XIIA Please send the file to the next class! Would you please give it to Science XIIB after copy it?
d. To: Science XIIA Can you download the file on this flash disk in the next class, please! Can you tell them to copy it from you?
e. To: Science XIIA Please copy the file on this flash disk! Would you please give it to Science XIIB after you have finished?
Jawaban : A

8. Good news can be described as ….
a. information about bicycle accident
b. information that is encouraging
c. information that is negative
d. information which is terrible
e. information you want to avoid
Jawaban : B

9. One function of news is .…
a. to lose some information
b. to lose some information
c. to inform about recent events
d. to even the information nearby
e. to share your ideas about something
Jawaban : C

10. A suitable expression to deliver good news is .…
a. I’m sorry for saying this
b. Not good news I suppose
c. I don’t know what to say
d. I'm really pleased to tell you
e. I'm afraid I've got news for you
Jawaban : D


11. Raisa : Biy, I got ... ! Have you checked the website?
Biya : What do you mean? What website?
Raisa : The announcement! We are both accepted in the university!
Biya : Really? Terrific! I am so grateful.
Raisa : We are indeed.
The word “terrific” can be replaced with .…
a. excellent
b. shocking
c. frightful
d. terrible
e. awful
Jawaban : A

12. Your friend has broken her left arm in a sport activity, you consider this as .…
a. Fantastic news
b. Terrific news
c. Not bad news
d. Terrible news
e. Traffic news
Jawaban : D

13. Your mother has finally opened her business, you consider this as .…
a. Kind act
b. Good news
c. Great show
d. Usual deeds
e. Nothing special
Jawaban : B

14. Nisa : Have you found a job?
Anis : Not yet. Finding a job is hard at present time.
Nisa : I don’t think so. You should check some job vacancy. Let me help you.
Anis : You don’t need to. I have already looked for a long time.
Nisa : Hey, look at this job vacancy. Medika Chemist needs two pharmacists. They are very
welcome to any applicants who do not have experience for learning while working. I
think it is suit on you.
Anis : Really?
Nisa : Yes. The company is also not far from your house.
Anis : When is the deadline?
Nisa : Tomorrow.
Anis : I’m doubt. I guess they have already received a lot of applicants.
Nisa : Don’t too much think about it. Just send your application letter. Wish you luck.
They are talking about ....
a. Job vacancy
b. Newspaper
c. Applicants
d. Website
e. School
Jawaban : A


15. Put the most appropriate caption on the following picture.

The most suitable caption for the picture is ....
a. Me and the blood
b. Keeping my blood to home
c. I am proud of donating my blood
d. Getting much profit from selling blood
e. Getting my blood away, it hurts so much that I am crying!
Jawaban : C

16. The following is not the meaning behind the caption….


a. The content of the media is just for adult.
b. The media does not allow people under the age of 15 to watch TV.
c. The content of the media may be harmful for people under the age of 15.
d. The media might provide scenes that are not appropriate for children to view.
e. The viewers are asked to be more aware with their children when watching TV..
Jawaban : B

17. 
What issue that might cause misunderstanding among the viewers that the show program is supposed to be watched by all ages?
a. The national hosts of the show
b. The animations as the opening scene
c. The TV station that broadcast the show
d. The caption at the beginning of the show
e. The title of the show program, Happy Together
Jawaban : B

18. Precipitation and Its Variations
Rain is one type of precipitation or natural phenomena where water falls from the clouds in various forms. Precipitation is a part of water cycle that begins from droplets of water. It occurs when the droplets of water which have the size bigger that 0.5 mm fall from the clouds. Precipitation happens when the water falls from the clouds in the form of water or droplets like rain, and it can also be in other forms such as hail and snow. Precipitation comes from vaporized water that is brought by the wind and formed clouds. When it hits mountainous area or when the density becomes very high, the vaporized water drops into a rainfall. When the size of the droplets is about 0.2mm - 0.45mm, it is called drizzle. The differences of precipitation are caused by various factors such as temperature and climate.

The topic of the text is ....
a. When the precipitation happens
b. What is precipitation and its varied forms
c. When the droplets of water vapor in the air
d. When water droplets smaller than 0.5mm fall from the clouds
e. When water droplets with the size around 0.2-0.45mm fall from the clouds
Jawaban : B

19. Precipitation and Its Variations
Rain is one type of precipitation or natural phenomena where water falls from the clouds in various forms. Precipitation is a part of water cycle that begins from droplets of water. It occurs when the droplets of water which have the size bigger that 0.5 mm fall from the clouds. Precipitation happens when the water falls from the clouds in the form of water or droplets like rain, and it can also be in other forms such as hail and snow. Precipitation comes from vaporized water that is brought by the wind and formed clouds. When it hits mountainous area or when the density becomes very high, the vaporized water drops into a rainfall. When the size of the droplets is about 0.2mm - 0.45mm, it is called drizzle. The differences of precipitation are caused by various factors such as temperature and climate.

The explanation of the topic begins from the ... sentence.
a. When the precipitation happens
b. What is precipitation and its varied form
c. When the droplets of water vapor in the air
d. When water droplets smaller than 0.5mm fall from the clouds
e. When water droplets with the size around 0.2-0.45mm fall from the clouds
Jawaban : B

20. Sunset
Sunset is everyday’s moment when the sun disappears below the western horizon. Sunset happens because of Earth’s rotation. Sunset is also known as sundown. However, sunset is different with dusk. Dusk is the time when sky becomes dark. Twilight is the period between sundown and dusk. Sunset usually creates intense orange and red colors around the sky. Sunset time varies along the year. For example, in winter and spring, sunsets come later every day and the days become longer. It depends on the position of Earth.

The opposite word of word later in the text is ....
a. already
b. Sooner
c. during
d. future
e. after
Jawaban : B

Advertisement

Baca juga:

Comment Policy: Silahkan tuliskan komentar Anda yang sesuai dengan topik postingan halaman ini. Komentar yang berisi tautan tidak akan ditampilkan sebelum disetujui.
Buka Komentar
Tutup Komentar