Latihan Soal dan Kunci Jawaban UN/UNBK Bahasa Inggris SMK 2019

Latihan Soal dan Kunci Jawaban UN/UNBK Bahasa Inggris SMK 2019

Selamat datang di blog Soalprediksi.com. Di kesempatan kali ini saya akan membagikan latihan soal un bahasa inggris SMK 2019 yang sudah tersedia kunci jawabannya. 

Jumlah keseluruhan soal berjumlah 50 butir soal, tapi untuk bagian listening section sudah admin pisah ke artikel lain. Sobat bisa mengeceknya di Latihan Soal dan Pembahasan UN/UNBK Listening Section SMK 2019

Materi UN Bahasa Inggris SMK yang akan sobat kerjakan melingkupi 3 kategori bab yaitu terdiri dari :

  1. fungsi sosial
  2. Struktur Teks
  3. Unsur kebahasaan
Untuk selengkapnya sobat bisa cek di postingan kisi - kisi UN/UNBK bahasa inggris SMK tahun pelajaran 2018/2019 di laman resmi BSNP.

Sebagaimana yang sobat ketahui bahwa Ujian Nasional SMK pada keseluruhan sekolah akan menggunakan sistem UNBK yang dimana teknologi komputer/laptop/PC akan digunakan. Penggunaan kertas sudah sangat jarang diberlakukan pada sistem ini.

Dari alasan inilah admin selalu memberikan judul UN/UNBK di setiap postingan yang berhubungan dengan Ujian Nasional, akan akan memberikan nama tersebut (UNBK).

Latihan Soal dan Kunci Jawaban UN/UNBK Bahasa Inggris SMK 2019


Latihan Soal dan Kunci Jawaban UN/UNBK Bahasa Inggris SMK 2019

Selain menyediakan latihan soal online yang bisa sobat pelajari, admin juga sudah memberikan link download PDF yang sudah tersedia di bawah ini. Copy Paste untuk di posting ulang di blog sobat sangatlah dilarang.
Latihan Soal dan Kunci Jawaban UN/UNBK Bahasa Inggris SMK 2019 pdf, DOWNLOAD

Okelah, itu saja pembukaannya. Selamat mengerjakan Latihan Soal dan Kunci Jawaban UN/UNBK Bahasa Inggris SMK 2019.


Questions 16 to 20: choose the in appropriate structure in the following sentences or dialogs below

16. Rilo : Why do you want to sell (A) your car?
Ben : I'd like to have the most (B) reliable car. The one (C) that I've got keep breaking(D) down.
Jawaban: B

17. Kate : Have you fixed (A) the vending machine?
Nico : Yes sir. The machine whose (B) broke down is (C) working (D) again now.
Jawaban: C

18. Ricky : Can you describe (A) Sonny, your new friend from Lombok?
Lola : Sure. He is (B) bald. He is (B) oval face and also slanted (D) eyes.
Jawaban: C

19. Lola : You didn't tell me (A) that you visited (B) Bunaken last month?
Berta :If I had have (C) your address, I would have (D) sent you a postcard.
Jawaban: C

20. Meny : How was the job interview (A)?
Rian : I had never expected to get (B) the job. I was really amazing (C) when I was offered it (D).
Jawaban: D

Questions 21 to 23 refer to the following letter



21. What is the purpose of this letter?
A. To confirm an order.
B. To order computer parts.
C. To clarify the next shipment.
D. To ask for further assistance.
Jawaban: C

22. "We are pleased to supply the components you requested . . . ."
The synonym of the underlined word is . . . .
A. take out
B. make up 

C. give up
D. call for
Jawaban: D

23. When will they ship the order?
A. On February.
B. On March.
C. On November.
D. On December.
Jawaban: A

Questions 24 to 26 refer to the following company profile

24. What does the company produce?
A. Textile.
B. Metal.
C. Plastic.
D. Rubber.
Jawaban: A

25. "PT Argo Pantes Tbk is engaged in internated . . . ."
(Paragraph 1)
The antonym of the underlined word is . . . .
A. disturb
B. distinguish
C. disorder
D. disconnect
Jawaban: B

26. "Since its incorporation . . . ." (Paragraph 2)
The underlined word refers to . . . .
A. Wisma Argo
B. PT Argo Pantes
C. Desa Gandamekar
D. factory address
Jawaban: B

Questions 27 and 28 refer to the following information



27. What is the reading text about?
A. Understanding the client's need.
B. How to market the client's product.
C. Job description of a graphic designer.
D. The importance of internet to a client.
Jawaban: C

28. "Their designs are required for a huge variety" (Paragraph 1)
The synonym of the underlined word is . . . .
A. large
B. little
C. small
D. tender
Jawaban: A

Questions 29 to 31 refer to the following information




29. What is being informed?
A. How to be more confidence.
B. How to improve your singing skill.
C. How to gain confidence.
D. How to sing on stage.
Jawaban: B

30. What type of information is this?
A. A message.
B. A procedure.
C. A report.
D. A warning.
Jawaban: B

31. What is the step that makes the vowels sound more clearly?
A. Drink warm water.
B. Mature your voice.
C. Practice tongue twisters.
D. Drink more water regularly.
Jawaban: C

32.Father : Is it OK to let the children play in this house now?
Mother : Yes, but don't let them play in the living room.
They . . . break something.
A. must
B. can
C. have to
D. may
Jawaban: D

Questions 32 to 41 choose the appropriate option to complete the dialog

33. Sean : . . . We'll go to the same direction.
Romi : Sure, of course. Let's go together.
A. Can you give me a lift?
B. Shall you go by yourself!
C. Would you like to leave?
D. Can you leave with me?
Jawaban: A

34. Mila : Oops! I spilled coffee on my shirt.
Yanti : . . . before the stain sets.
A. You'd better run it under hot water
B. You should know better than that
C. If I were you, I would change mine soon.
D. You may wear my new shirt if you like
Jawaban: A

35.Herry : Your brother is an interpreter, isn't he?
Weni : Yes. . . . In addition, he can speak German, French and Russian.
A. He makes the transcript of the conversation.
B. He translates from one language into another.
C. He is good at entrepreneurship knowledge.
D. He always travels around the world.
Jawaban: A

36. Receptionist : Rinan Batik, can I help you?
Customer : . . . a gown, the code is 564. Is it available?
Receptionist : What color will it be? Yes, it is available, ma'am.
A. I would like to reserve
B. I would like to order
C. I would like to book
D. I would like to know
Jawaban: B

37. Rina: How about doing school visit to vocational school in Singapore?
Jeri : . . . In addition, we could exchange information with the teachers there.
A. You may be right.
B. It can be right.
C. They will love it.
D. That's a good idea.
Jawaban: D

38. Oki : I don't think I'm going to pass my driving test next week.
Rio : . . . if you don't?
Oki : I won't be able to get the job I want. They said I must be able to drive.
A. What would happen
B. What would have happened
C. What will happen
D. What happen
Jawaban: C

39. Employee 1 : I'm tired of sitting here all day.
Employee 2 : I feel the same way. Let's go for a walk, . . .?
A. are we
B. can we
C. do we
D. shall we
Jawaban: D

40. Puan: Are you going to the party?
Dian : No, . . .
A. I wasn't invited.
B. I haven't invited.
C. I have been invited.
D. I haven't been invited.
Jawaban: A

41. Gita: I heard your car broke down again yesterday?
Mia : Yes, it's the second time that . . . this week.
A. has happened
B. happened
C. will happen
D. have happened
Jawaban: A

Questions 42 to 44: Complete the following letter with the words provided


42. A. corporate
B. lousy
C. spacious
D. relax
Jawaban: A

43. A. to
B. over
C. for
D. at
Jawaban: C

44.A. clarify
B. notify
C. testify
D. satisfy
Jawaban: B

Questions 45 to 47: complete the folllowing announcement with the words provided



45. A. original
B. professional
C. international
D. optional
Jawaban: B

46.A. on
B. from
C. in
D. at
Jawaban: A

47. A. requires
B. modifies
C. provides
D. brings
Jawaban: C

Questions 48 to 50: Complete the following advertisement with the words



48. A. replaced
B. misplaced
C. included
D. excludes
Jawaban: A

49.A. on
B. by
C. over
D. within
Jawaban: A

50. A. Dependable
B. Reliable
C. Avoidable
D. Achieveable
Jawaban: B


Demikian artikel tentang Latihan Soal dan Kunci Jawaban UN/UNBK Bahasa Inggris SMK 2019. Semoga bermanfaat, dan sobat bisa meraih hasil yang terbaik di Ujian Nasional SMK tahun pelajaran 2018/2019.
Advertisement

Baca juga:

Buka Komentar
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar

No comments